Poble
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ajuntament de Ferreries
Imatge L’any 2009 l’Ajuntament de Ferreries va assumir el repte d’adherir-se al Pla de creació de places d’educació infantil promogut per les diferents administracions. Des d'aleshores, l'Ajuntament ha apostat per una educació de qualitat adherint-se en els darrers anys al Pacte per l’equitat educativa de 0 a 3 anys.
 

Balanç de nou anys d'escoleta

Imatge Balanç de 9 anys d’escoleta infantil pública a Ferreries

L’any 2009 l’Ajuntament de Ferreries va assumir el repte d’adherir-se al Pla de creació de places d’educació infantil promogut conjuntament per la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears i el Consell Insular de Menorca amb el finançament parcial del Govern de l’Estat. La creació d’aquest Pla consistia en el finançament de la inversió per la creació de places i el finançament pel manteniment de les mateixes. El compromís pel sosteniment consistia en l’aportació a tres bandes: 33% Conselleria d’Educació, 33% Consell Insular de Menorca i 33% ajuntaments.

Aquesta decisió va permetre integrar les dues escoletes existents al municipi, l’escoleta de Sant Francesc i l’escoleta de Sa Roqueta de l’APIMA del CEIP Castell de Santa Àgueda. En aquell moment, l’Ajuntament aportava a cadascuna de les escoletes 4.500 € anuals mitjançant dos convenis de col·laboració pel manteniment de les mateixes.

L’adhesió al Pla de creació de places va permetre la construcció de l’escoleta infantil de 1r cicle a Ferreries -avui Ses Oronelles- amb capacitat per a la posada en funcionament de 10 aules. La posada en funcionament d’aquest servei públic es va fer de forma planificada amb la introducció de diversos serveis, amb la qual es va garantir la subrogació de les mestres que fins aquell moment oferien el servei en les diferents escoletes del municipi. Aquest fet permetia assegurar l’eficiència i la qualitat del servei, i els mínims trastorns en quant a l’atenció a infants i famílies, tot respectant el Decret 60/2008, de 2 de maig, pel qual s’establien els requisits mínims dels centres de primer cicle d’educació infantil.

A dia d’avui, l’aportació de l’Ajuntament al sosteniment del servei de l’escoleta és substancialment superior a la que es feia el 2009, i açò ha permès de la mateixa forma millorar la qualitat del servei i millorar les condicions laborals de les professionals que l’atenen. Tot i que som conscients que encara hi queda feina per fer.

Les aportacions de la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears i el Consell Insular de Menorca, tot i que s’han incrementat notablement els darrers quatre anys, encara estan molt lluny del compromís que van assolir amb la posada en funcionament del Pla de creació de places d’educació infantil de l’any 2009. En el document adjunt trobareu el quadre estimatiu del cost del servei.
Des de l’Ajuntament de Ferreries entenem que s’ha apostat sempre per la qualitat educativa del servei de l’escoleta, i s’ha defensat i defensarà sempre el Pacte per l’equitat educativa de 0 a 3 anys. Però també demanam la complicitat de tota la comunitat educativa del municipi per seguir reivindicant els compromisos de totes les administracions implicades.

Des de l’Ajuntament de Ferreries entenem que la proposta concreta dels grups pel curs 2019/2020, després del número d’alumnes preinscrits, compleix estrictament amb les ràtios del Decret 60/2008, de 2 de maig, pel qual s’estableixen els requisits mínims dels centres de primer cicle d’educació infantil, i és la mateixa proposta que es va engegar en el passat curs 2018/2019. Així i tot, esteim oberts com ho hem estat sempre a replantejar-la, si és possible. Al mateix temps, convidam a la comunitat educativa a replantejar i planificar el servei pels propers 4 anys.


 
Compartir
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
El Poble
Carpeta Ciutadana
Certificat de resident
Casal de Joves
Punt d'informació juvenil
Allotjaments
Transport públic
Web Turisme Menorca
Centre de Salut