Turisme
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ajuntament de Ferreries
LOGO

LOGOSSistema de Gestió Ambiental de Cala Galdana    

 ·  ·

Presentació
L’ Ajuntament de Ferreries, seguint amb el compromís municipal de millora ambiental, ja subscrit en accions i projectes com l’ Agenda Local 21, i especialment amb la cura de les seves platges, com demostra el fet que Cala Galdana ve obtenint cada any el guardó de Bandera Blava, concedit per ADEAC-FEE, també compta des d’ octubre de 2008, amb un Sistema de Gestió Ambiental, certificat segons la Norma UNE EN ISO 14001:2004, per la gestió municipal de la platja de Cala Galdana. Des de llavors oneja en la platja la Bandera Verda d’ AENOR que permet identificar de forma senzilla quines platges compleixen els requisits ambientals recollits en aquesta norma de caràcter internacional, com la gestió de residus sòlids, el control de vessaments i altres activitats amb possible impacte sobre la platja, qualitat de les aigües de bany, minimització de consums d’aigua, etc...
Actualment s'ha aconseguit el certificat segons la Norma UNE EN ISO 14001:2015.


Certificar el Sistema de Gestió Ambiental (SGA) d’una platja d’acord amb la norma ISO 14001:2015 implica tenir en compte multitud d’aspectes ambientals, complir la normativa legal vigent, comunicacions i sensibilització d’agents implicats, inclosos els treballadors municipals i usuaris de les platges, millora contínua, etc.. com es recull en la Política Ambiental subscrita des de l’Ajuntament i aprovada pel Ple Municipal.

En l' actualitat hi ha unes 200 platges espanyoles amb SGA certificat per Aenor, en què oneja la Bandera Verda, i Ferreries ha estat pionera en l’àmbit balear juntament amb un municipi eivissenc i tres municipis més de Menorca (Alaior, Ciutadella i Es Mercadal). Amb un total de més de 10 platges amb SGA certificat, i altres en procés d’implantació, certifica que Menorca està compromesa amb un turisme de qualitat i respectuós amb el medi ambient com ho demostra la seva declaració com a Reserva de la Biosfera, pel programa MAB de la UNESCO des de 1993.

Política de Medi Ambient
Guia de bones pràctiques
Bandera Blava
Qualitat aigües bany (Resultat analítiques CAIB)
Informació ambiental àrees naturals properes
Educació Ambiental
Horari servei salvament

Esperem la col·laboració i compromís de tots els ciutadans i visitants amb la gestió ambiental de la platja de Cala Galdana, utilitzant papereres i contenidors de recollida selectiva pel reciclatge, respectant la flora i la fauna autòctona, minimitzant el consum d’aigua i altres recursos, generació de sorolls, etc.. així com respectant les normes establertes en la cartellera i informació disponible en la platja i seguint els consells i indicacions del personal del Servei de Socorrisme i Salvament.

Si disposen de suggeriments, comentaris, queixes o propostes de millora relatives a la gestió ambiental de les nostres platges, per favor dirigiu-vos a les oficines municipals en el c/ Sant Bartomeu 55, 07750 Ferreries, telèfon: 971 37 30 03 o al email: general@ajferreries.org / governacio@ajferreries.org 
 

  


Compartir
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Carpeta Ciutadana
Certificat de resident
Casal de Joves
Transport públic
Web Turisme Menorca
Centre de Salut