Turisme
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ajuntament de Ferreries
LOGO

NOTÍCIES MEDI AMBIENT

 Moviment Banderes Verdes Menorca 2021

El Consorci de Residus i Energia i Ecovidrio impulsen una nova edició de la campanya estival de reciclatge de vidre Moviment Banderes Verdes, que té com a objectiu l'impuls del reciclatge d'envasos de vidre en els establiments hostalers de l'illa durant l'estiu de 2021.

La iniciativa compta amb la participació de 129 consistoris i més de 14.000 establiments hostalers de tot l'Estat i la seva finalitat és guardonar l'esforç de l'hostaleria local i l'activisme dels municipis costaners per la sostenibilitat durant l'estiu. El Consorci de Residus i Energia participarà com a representant de tots els municipis menorquins.

A Menorca, un total de 327 restaurants, bars i cafeteries dels 8 municipis de Menorca se sumen a la iniciativa en col·laboració amb el Consorci de Residus i Energia de Menorca i Ecovidrio

En què consisteix la campanya?

És una campanya de sensibilització i impuls del reciclatge de vidre en establiments hostalers de localitats costaneres. Els municipis participants de fins a cinc comunitats autònomes (Balears, Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia) podran obtenir una de les 8 banderes verdes que es lliuraran en finalitzar aquest estiu en base a una sèrie de criteris i objectius marcats:

• L'augment de la quantitat d'envasos de vidre recollits durant l'estiu pel que fa a l'any anterior.
• L'augment en el percentatge d'hostaleria local participant i la seva col·laboració per assolir els objectius.
• La implicació dels consistoris i entitats participants en la difusió de la campanya entre l'hostaleria, la ciutadania i els seus visitants.

Si bé tots els municipis i entitats participants que millorin les seves marques de reciclatge han de ser reconeguts, només el municipi o illa que més compromís demostri aconseguirà la Bandera Verda d'Ecovidrio. A escala balear, serà una única bandera la qual es lliuri a aquell municipi o entitat que més vidre recicli.

Què farem durant la campanya?

Amb l'objectiu de superar la marca de tones de vidre reciclat a Menorca de la passada temporada, Ecovidrio realitzarà al llarg de l'estiu amb la col·laboració del Consorci de Residus i Energia una sèrie de visites i enquestes a cadascun dels establiments participants en la campanya per:

• Detectar necessitats de cada establiment en el reciclatge de vidre
• Assegurar una correcta dotació de mitjans per al reciclatge.
• Enviar contenidors de reciclatge en aquells casos que es consideri necessari
• Informar sobre la normativa en reciclatge de vidre
• Controlar el nivell d'ompliment dels contenidors i reportar incidències
• Animar els establiments a continuar amb les seves pràctiques en el reciclatge

A més, es duran a terme accions de conscienciació a través dels nostres mitjans de difusió.

Reciclatge de vidre a Menorca

L'estiu és una etapa clau a Menorca a causa de la incidència del turisme i l'augment del consum. Durant aquest període es recicla una tercera part de tots els residus recuperats anualment. A més, els hotels, restaurants i cafeteries són grans generadors de residus de vidre durant l'estiu i per tant, es converteixen en un sector determinant per a la transició cap a un model d'economia circular.
Compartir
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Carpeta Ciutadana
Certificat de resident
Casal de Joves
Transport públic
Web Turisme Menorca
Centre de Salut